Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum funcționează procedura de mărire a buzelor?

 Procedura de mărire a buzelor este un tratament care nu implică intervenții chirurgicale. Pentru a obține volumul dorit al buzelor, pentru o formă senzuală, se utilizează acid hialuronic, care este injectat în buze. Acidul hialuronic se resoarbe treptat în organism într-un interval de aproximativ 6-9 luni, în funcție de metabolismul fiecărei persoane. Astfel, buzele pot fi remodelate, conturate și hidratate, menținându-și totodată un aspect natural.

Cum decurge procedura? 

Procedura de augmentare a buzelor are o durată aproximativă de 30 de minute și poate necesita anestezie locală. În majoritatea cazurilor, aplicarea unei creme anestezice conținând lidocaină este suficientă pentru a reduce disconfortul asociat cu penetrarea acului. Anestezia topică se aplică cu 30-40 de minute înainte de injectare, pentru a obține o eficacitate maximă. În cazul persoanelor mai sensibile, se poate administra anestezic local la baza buzelor, dacă este necesar.

Se alege între utilizarea acului sau a canulei în funcție de sensibilitatea pacientului și forma buzelor. Utilizarea canulei prezintă avantajul de a minimiza apariția vânătăilor și inflamației. Efectul anestezic persistă aproximativ două ore. Procedura începe prin demachierea zonei care urmează a fi injectată, curățarea acesteia cu un antiseptic (alcool/clorhexidină), aplicarea anesteziei locale și degresarea zonei cu alcool, injectarea produsului și masajul de modelare.

După tratamentul de augmentare a buzelor, pacienta își poate relua imediat activitățile zilnice.

Care sunt efectele secundare principale?

Cele mai comune efecte secundare includ senzația de disconfort în timpul și după injectare, apariția de roșeață la locul injectării (care dispare în 2-3 zile), senzație de mâncărime, umflături, vânătăi și inflamații la locul injectării. Cu toate acestea, toate aceste simptome se remit de la sine în câteva zile după injectare. Utilizarea unei canule atraumatice reduce riscul de apariție a vânătăilor. Rezultatul final al procedurii va fi vizibil în decurs de 7-10 zile.

Care sunt instrucțiunile de urmat după injectare?

  • Recomandăm să efectuați un masaj ușor al buzelor în ziua procedurii și în ziua următoare, utilizând un gel sau o cremă de arnică. Masajul ajută la uniformizarea produsului și previne formarea de umflături (granuloame). De asemenea, masajul contribuie la o remisiune rapidă a posibilelor vânătăi și inflamații, ajutând la vindecarea mai rapidă.
  • Evitați expunerea excesivă la soare, solar, sauna și temperaturi extreme de frig, precum și efortul fizic (sport) timp de o săptămână după procedură. De asemenea, evitați consumul de băuturi și alimente fierbinți în ziua procedurii.
  • Nu fumați și evitați consumul de alcool în primele 72 de ore. Nu aplicați machiaj pe zona tratată timp de 24 de ore. Evitați alte proceduri estetice sau stomatologice în următoarele 14 zile.
  • Este recomandat să evitați călătoriile cu avionul în primele 2 zile după injectare. Dacă observați persistența reacțiilor inflamatorii timp de mai mult de 7 zile sau apariția oricăror reacții adverse, este important să raportați acest lucru medicului dumneavoastră.

Galerie Before&After

Centrul Medical Euromed
Str. Parintele Galeriu, nr. 6C
Bucuresti , Romania

021 211 96 60 / 0723 286 269

Copyright || All Rights Reserved.

Subscribe for the updates!