Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Excizie lipoame


Lipomul este o tumoare benigna compusa din tesut gras care apare la 1% din populatie si consta intr-o umflatura moale, difuza, mobila sub piele, care de obicei nu cauzeaza durere. Desi se regasesc peste tot unde exista grasime, apar cel mai adesea pe trunchi, coapse si antebrate. Sunt in general mici ca dimensiuni (sub 1 cm), dar pot sa ajunga la dimensiuni mari.

Pentru a inlatura complet lipomul, trebuie sa se faca o incizie pentru a elimina întregul lipom. Daca mici portiuni raman pe loc, lipomul se poate reface in timp. Se foloseste  anestezia locala cu Xilina. Pielea este apoi suturata si firele de sutura vizibile daca au fost necesare sunt inlaturate la cateva zile dupa operatie (7-14 zile in funcție de localizare).

În cazul lipoamelot mici pacienții nu necesită perioadă de recuperare, imediat după intervenție putându-și relua activitatea cotidiană, cu evitarea traumatizării zonei operate. În cazul lipoamelor mari, pacienții pot necesita câteva zile de repaus fizic. La toți pacienții, plaga va fi dură, roșie, ușor dureroasă, reprezentând semnele inflamației acute. După circa 3 săptămâni aceste semne vor dispărea. Postoperator trebuie să evitați traumatismele locale, expunerile la frig.

Dupa operatie toate semnele si simptomele locale vor disparea iar formatiunea tumorala va disparea. In scop estetic se vor face suturi cat mai atraumatice adaptate regiunii anatomice unde se intervine chirugical pentru un rezultat estetic optim.

Centrul Medical Euromed
Str. Parintele Galeriu, nr. 6C
Bucuresti , Romania

021 211 96 60 / 0723 286 269

Copyright || All Rights Reserved.

Subscribe for the updates!