Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Incizie și drenaj Chisturi

Interventia chirurgicala se face cu anestezie locala si consta in realizarea unei incizii prin care se va extrage chistul sebaceu. Este de preferat sa fie scos chistul integru. In cazul in care chistul se sparge este imperios necesar sa fie excizata camasa chistului in totalitate, in caz contrar va recidiva. La final se pun cateva fire de sutura care se vor suprima dupa 7-14 zile in functie de localizare.

În cazul chisturilor mici pacienții nu necesită perioadă de recuperare, imediat după intervenție putându-și relua activitatea cotidiană, cu evitarea traumatizării zonei operate. În cazul chisturilor mari, pacienții pot necesita câteva zile de repaus fizic. La toți pacienții, plaga va fi dură, roșie, ușor dureroasă, reprezentând semnele inflamației acute. După circa 3 săptămâni aceste semne vor dispărea. Postoperator trebuie să evitați traumatismele locale, expunerile la frig.

Dupa operatie toate semnele si simptomele locale vor disparea iar formatiunea tumorala va disparea. In scop estetic se vor face suturi cat mai atraumatice adaptate regiunii anatomice unde se intervine chirugical pentru un rezultat estetic optim.

Centrul Medical Euromed
Str. Parintele Galeriu, nr. 6C
Bucuresti , Romania

021 211 96 60 / 0723 286 269

Copyright || All Rights Reserved.

Subscribe for the updates!