Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ce este tratamentul de microneedling medical (dermapen 4)?

Procedura estetică cunoscută sub numele de Microneedling, sau tratamentul cu inducție de colagen propriu, implică realizarea unor sute de micro-perforații în dermă și/sau epidermă. Acest proces stimulează producerea de noi straturi de colagen și elastină. Terapia de microneedling este potrivită pentru toate tipurile de piele și poate fi aplicată pe diferite zone ale corpului, cum ar fi fața, gâtul, decolteul, mâinile, zonele afectate de vergeturi, semne sau piele lipsită de fermitate.

Cum se realizeaza procedura

Tratamentul implică utilizarea unui dispozitiv medical asemănător unui stilou, echipat cu microace sterile, folosite o singură dată. Aceste sisteme de microace pot varia în număr, de la 12, 24, 36 până la 48 de ace. Înainte de procedură, pielea este curățată și dezinfectată, iar apoi se aplică o cremă anestezică pentru a reduce disconfortul. Prin intermediul unei mișcări continue și controlate de vibrații, se produc multiple microînțepături în piele, stimulând producția naturală de colagen și elastină. Acest efect este rezultatul capacității pielii de a se vindeca după o leziune, înlocuind țesutul deteriorat cu unul nou și sănătos.

Procedura are o durată medie de 15-20 de minute pentru zona feței. La finalul tratamentului, se aplică o mască calmantă și o cremă antiinflamatoare. Efectele tratamentului devin vizibile aproximativ după 4 săptămâni. Numărul de ședințe necesare variază în funcție de zona tratată și de rezultatul dorit, fiind de obicei între 3-5-6 ședințe, cu un interval de 2-3-4 săptămâni între ele, în conformitate cu protocolul de tratament. Senzația resimțită în timpul procedurii este descrisă ca o senzație de usturime, în special în zonele cu proeminențe osoase și în zonele în care pielea este mai subțire, precum gâtul sau zona din jurul ochilor.

Principalele reactii adverse

De obicei, tratamentul este foarte bine tolerat de către pacienți, iar reacțiile adverse sunt extrem de rare, în special atunci când sunt respectate cu strictețe instrucțiunile pre și post-tratament, precum și evitarea expunerii la soare.

Indicatiile dupa injectare

  • După procedură, pacienta va experimenta o ușoară înroșire și umflare similară cu cea a arsurilor solare, care pot persista timp de 6-48 de ore. De asemenea, este posibil să apară mici puncte de sângerare sau vânătăi.
  • Reacția inflamatorie a pielii este de scurtă durată și se schimbă semnificativ în câteva ore, trecând de la roșu la roz, deoarece microînțepăturile produse de ace se închid în 2-3 ore după procedură.
  • Este permisă aplicarea machiajului începând cu a doua zi. Într-o săptămână, veți observa o îmbunătățire a texturii pielii, aceasta devenind mai fină și mai luminoasă, iar ridurile și cicatricile vor fi vizibil diminuate. Efectele definitive ale tratamentului apar în general la 2-3 luni după procedură.

Care este durata efectului tratamentului?

Recomandăm între 4 și 6 sesiuni, cu un interval de 10-14 zile între ele, în funcție de necesitățile pielii dumneavoastră, pentru a obține rezultate vizibile. Pentru a menține rezultatele obținute, puteți repeta tratamentul o dată pe an. În cazul corecției cicatricilor post-acneice și a reducerii celulitei și a grăsimilor localizate, este necesar un număr minim de 6 sesiuni.

Centrul Medical Euromed
Str. Parintele Galeriu, nr. 6C
Bucuresti , Romania

021 211 96 60 / 0723 286 269

Copyright || All Rights Reserved.

Subscribe for the updates!