Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Cum se realizează tratamentul ridurilor cu toxina botulinică?

Toxina botulinică reprezintă o substanță ce inhibă contracția musculară. Aceasta este folosită pentru a reduce sau elimina ridurile faciale, în special cele care provoacă aspectul încrețit, ridurile denumite popular “laba de gâscă” și cele de pe frunte. Această procedură este aplicată în zona superioară a feței.

Cum se desfășoară procedura? 

Procedura de injectare a toxinei botulinice are o durată de aproximativ 10-15 minute. Aceasta implică injectarea toxinei în mușchii care urmează să fie relaxați, folosind un ac subțire, iar anestezicul utilizat este sub formă de cremă. Medicul dermatolog vă va cere să efectuați diverse mișcări faciale, precum încruntarea, ridicarea sprâncenelor sau un zâmbet larg, pentru a evalua activitatea musculară și doza necesară de toxina botulinică. Ulterior, vor fi marcate zonele care urmează să fie injectate cu ajutorul unui creion dermatograf.

Procedura în sine durează aproximativ 10-15 minute; Se utilizează un ac subțire, iar anestezicul este aplicat sub formă de cremă; După tratament, pacientul/ă își poate relua imediat activitățile zilnice.

Care sunt instrucțiunile post-injectare?

  • Este important să NU măscați zona tratată! În prima noapte, dormiți cu fața în sus și evitați să vă aplecați.
  • Evitați fumatul și consumul de alcool în primele 72 de ore. Nu aplicați machiaj pe zona tratată timp de 24 de ore.
  • Evitați și alte proceduri estetice sau stomatologice în următoarele 14 zile.

Care sunt principalele efecte adverse? 

Cele mai frecvente efecte adverse includ înroșirea zonei, umflarea și posibile vânătăi. Cu toate acestea, acestea se remit în 24-48 de ore după procedură și pot fi ușor mascate cu ajutorul fondului de ten. În unele cazuri, pot apărea dureri de cap sau mici asimetrii care se vor corecta de la sine în câteva zile, pe măsură ce toxina botulinică își face efectul complet.

Cât durează efectul?

Efectul tratamentului nu se instalează imediat, ci într-un interval de 4-12 zile de la injectare. Rezultatele se mențin aproximativ 6 luni. De aceea, vă recomandăm să efectuați acest tratament cu cel puțin 2 săptămâni înainte de un eveniment important din viața dumneavoastră, pentru a putea beneficia de rezultatul final al tratamentului.

Galerie Before&After

Centrul Medical Euromed
Str. Parintele Galeriu, nr. 6C
Bucuresti , Romania

021 211 96 60 / 0723 286 269

Copyright || All Rights Reserved.

Subscribe for the updates!