Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Slimming Face(subțierea feței) prin utilizarea toxinei botulinice:

Toxina botulinică este o substanță ce blochează contracția mușchilor. Pe lângă efectele estetice binecunoscute, în reducerea ridurilor faciale, în special cele care creează un aspect încruntat, precum și ridurile de tip labă de gâscă sau cele de pe frunte, aceasta poate fi folosită și pentru a subția, alungi și contura fețele în zona inferioară.

Este o opțiune excelentă și pentru pacienții care suferă de bruxism (scrâșnitul dinților), înlocuind cu succes purtarea gutierelor pe timpul nopții. Procedura este sigură, nedureroasă și prezintă puține reacții adverse

Care sunt candidații ideali pentru această procedură?

Fiecare persoană are o anatomie facială unică și necesități terapeutice diferite. Există mulți oameni care au o formă rotundă a feței și care, indiferent de pierderea în greutate, nu reușesc să reducă volumul la nivelul feței.

Tratamentul este recomandat pacienților cu hipertrofie a mușchilor maseteri („fălci”), fie de natură constituțională (ereditară), fie ca rezultat al bruxismului (scrâșnitul dinților) care apare în timpul nopții și pe care mulți oameni nu îl observă până nu primesc avertizări de la cei din jur sau de la medicul stomatolog.

Această procedură reprezintă o opțiune non-invazivă pentru pacienții care nu doresc sau nu pot să facă o intervenție chirurgicală în acest sens, precum și pentru cei care nu tolerează purtarea gutierelor.

Durata procedurii este de aproximativ 10-15 minute; Se utilizează un ac subțire, iar anestezicul este aplicat sub formă de cremă; Pacientul poate reveni imediat la activitățile zilnice după tratament.

Cum se realizează procedura de subțiere a feței (Slimming Face)?

Procedura de subțiere a feței și refacere a ovalului facial implică injectarea toxinei botulinice în mușchii maseteri (principala grupă musculară responsabilă de masticație și ridicarea mandibulei). Această procedură vizează în special mușchii maseteri care sunt adesea hiperactivi. Prin relaxarea parțială a acestor mușchi, aceștia devin mai puțin activi și, astfel, dimensiunea lor se reduce.

Se utilizează ace foarte fine și se realizează între 1 și maxim 5 injecții pe fiecare parte a feței (de obicei, în jur de 3).

Înainte de începerea procedurii, se aplică o cremă anestezică care acționează timp de 15 minute.

Numărul de injecții pe fiecare zonă tratată și cantitatea de substanță injectată variază în funcție de cazul fiecărui pacient.

Care sunt principalele reacții adverse?

  • Cele mai frecvente reacții adverse sunt înroșirea zonei tratate, umflarea și posibilele vânătăi (echimoze).
  • Cu toate acestea, aceste simptome se remit în 24-48 de ore după procedură și pot fi ușor mascate cu ajutorul fondului de ten.
  • În anumite cazuri, pot apărea dureri de cap sau mici asimetrii care se vor corecta de la sine în câteva zile, pe măsură ce toxina botulinică își produce efectul complet.

Care sunt indicațiile după injectare?

Este important să respectați următoarele indicații după procedura de injectare:

  • Nu masați zona tratată. Evitați atingerea sau frecarea zonei timp de cel puțin câteva ore după injectare.
  • În prima noapte, încercați să dormiți pe spate, evitând să vă aplecați sau să dormiți pe părțea tratată.
  • Evitați fumatul și consumul de alcool în primele 72 de ore după procedură.
  • Nu aplicați machiaj pe zona tratată timp de 24 de ore.
  • Evitați alte proceduri estetice sau dentare în următoarele 14 zile, pentru a permite toxinei botulinice să își facă efectul în mod corespunzător.

Este recomandat să urmați cu atenție aceste indicații pentru a obține rezultatele optime și pentru a minimiza riscul de complicații sau reacții adverse.

Galerie Before&After

Cât durează până apar rezultatele și cât timp persistă efectul?

Rezultatele devin vizibile la câteva zile după injectare, dar efectul final se instalează în aproximativ 1 lună. Veți observa o subțiere a feței, un profil mai alungit și conturat într-un mod frumos. Posibilele asimetrii cauzate de hipertrofia maseterilor vor începe să se diminueze.

Efectul tratamentului durează în general între 4 și 6 luni. Pentru a menține aspectul subțiat și sculptat, va fi necesar să efectuați această procedură de cel puțin două ori pe an. Procedura poate fi realizată și în cazul persoanelor care suferă de bruxism, unde scopul nu este doar estetic, ci și necesar pentru a preveni deteriorarea dinților cauzată de acest obicei nesănătos.

Centrul Medical Euromed
Str. Parintele Galeriu, nr. 6C
Bucuresti , Romania

021 211 96 60 / 0723 286 269

Copyright || All Rights Reserved.

Subscribe for the updates!