Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Examen Lampa Wood

Ce este Lampa Wood?

Lampa Wood emite lumină ultravioletă de tip A, cu lungime de undă cuprinsă între 320-450 nm. Ea este folosită în dermatologie pentru evidenţierea fluorescenţei prezentă în unele micoze cutanate (ciuperci la nivel cutanat), infecţii bacteriene şi pentru depistarea unor tulburări de pigmentare cutanată (pete albe la persoanele blonde sau pete brune la persoanele cu pielea măslinie).

Examinarea este nedureroasă, nu prezintă riscuri pentru pacient, fiind o examinare de scurtă durată. Deoarece lampa Wood nu emite radiaţii ultraviolete de tip UVB, iar examinarea este de scurtă durată, acest tip de examinare prezintă siguranţă şi pentru persoanele care din anumite motive prezintă o sensibilitate mărită a pielii la soare (fotosensibilitate).

Acest tip de examinare se face într-o încăpere întunecată, iar lumina emisă de lampă este violacee. Pielea normală capătă o nuanţă albăstruie sub această lumină.

Dintre afecţiunile dermatologice în care se recomandă examinarea cu lampa Wood menţionăm: Pitiriazisul versicolor, Tinea capitis, Erytrasma, ulceraţii posibil infectate cu Pseudomonas, Vitiligo, Melasmă.

Centrul Medical Euromed
Str. Parintele Galeriu, nr. 6C
Bucuresti , Romania

021 211 96 60 / 0723 286 269

Copyright || All Rights Reserved.

Subscribe for the updates!