Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Radiofrecventa Fractionata: EndyMed

Ce este radiofrecventa fractionara EndyMed?

Radiofrecvența fractionată EndyMed este o procedură estetică non-invazivă care utilizează tehnologia radiofrecvenței pentru a trata diferite afecțiuni ale pielii. Aceasta este utilizată în principal pentru întinerirea și strângerea pielii, reducerea ridurilor, tratarea cicatricilor și a vergeturilor.

Procedura folosește un dispozitiv medical EndyMed, care emite unde radio la o frecvență specifică. Aceste unde radio penetrează în straturile profunde ale pielii, generând căldură controlată în țesuturile subcutanate. Prin încălzirea controlată a țesutului, se stimulează producția de colagen nou și se activează procesele de regenerare celulară.

Ce face radiofrecvența fractionată EndyMed diferită de alte proceduri de radiofrecvență este tehnologia sa unică de “fractionare”. Aceasta înseamnă că undele radio sunt livrate în mod fracionat, adică sunt emise sub formă de fascicule mici care acoperă doar anumite zone ale pielii. Acest proces permite o distribuție mai precisă a căldurii și o mai bună protecție a suprafeței pielii, reducând riscul de leziuni sau efecte secundare nedorite.

Prin utilizarea radiofrecvenței fractionate EndyMed, se obține o îmbunătățire a texturii pielii, o strângere a porilor dilatați, o reducere a ridurilor și o întinerire generală a aspectului pielii. Procedura poate fi utilizată pe diferite zone ale corpului, inclusiv față, gât, decolteu, mâini și corp.

Cum functioneaza radiofrecventa fractionara EndyMed?

Radiofrecvența fractionată EndyMed utilizează tehnologia avansată a undelor radio pentru a trata problemele pielii. Iată cum funcționează această procedură:

 • Prepararea pielii: Înainte de procedură, se va curăța și pregăti zona pielii care urmează a fi tratată. Este posibil să se aplice un gel conductor pentru a asigura o conducere eficientă a undelor radio în straturile pielii.
 • Livrarea undelor radio: Dispozitivul EndyMed emite undele radio prin intermediul unei matrițe de micro-ace. Aceste ace mici penetrează în straturile profunde ale pielii și livrează undele radio în zonele targetate.
 • Încălzirea țesutului: Ondele radio emise generează căldură controlată în țesuturile subcutanate. Această căldură stimulează producția de colagen nou și activează procesele de regenerare celulară. Colagenul este o proteină esențială pentru structura și elasticitatea pielii.
 • Reacția țesutului: În timpul tratamentului, căldura indusă de undele radio fractionate determină o reacție a țesutului. Aceasta stimulează fibroblastele (celulele responsabile de producția de colagen) să producă colagen nou și să îmbunătățească structura pielii.
 • Vindecarea și remodelarea: După tratament, țesutul începe să se vindece și să se restructureze. Producția crescută de colagen duce la îmbunătățirea texturii și fermității pielii, reducerea ridurilor și a altor semne de îmbătrânire.

Un alt aspect important al radiofrecvenței fractionate EndyMed este faptul că undele radio sunt livrate sub formă de fascicule mici (fractionate), care acoperă doar anumite zone ale pielii. Aceasta permite o distribuție precisă a căldurii și protejează suprafața pielii de leziuni sau efecte secundare nedorite.

Durata și numărul de ședințe necesare depind de obiectivele individuale ale pacientului și de recomandările medicului.

Care sunt indicatiile radiofrecventei fractionare EndyMed?

Radiofrecvența fractionată EndyMed poate fi utilizată pentru tratarea mai multor afecțiuni ale pielii și pentru a obține diferite rezultate estetice. Iată câteva dintre principalele indicații pentru radiofrecvența fractionată EndyMed:

 • Întinerirea și strângerea pielii: Procedura poate fi utilizată pentru a reduce semnele îmbătrânirii pielii, cum ar fi liniile fine, ridurile și pielea lăsată. Radiofrecvența fractionată stimulează producția de colagen nou, ceea ce duce la o piele mai fermă, mai elastică și mai tânără.
 • Cicatrici: Radiofrecvența fractionată poate fi folosită pentru a trata cicatricile provocate de acnee, leziuni sau intervenții chirurgicale. Aceasta ajută la stimularea regenerării celulare și a producției de colagen în zona afectată, contribuind la îmbunătățirea aspectului cicatricilor.
 • Vergeturi: Radiofrecvența fractionată poate fi utilizată pentru a trata vergeturile, care sunt striuri inestetice de culoare roz sau albă, care apar în principal în timpul perioadelor de creștere rapidă sau în timpul sarcinii. Procedura stimulează producția de colagen în stratul dermic al pielii, ajutând la reducerea vizibilității vergeturilor.
 • Textură neuniformă a pielii: Radiofrecvența fractionată poate îmbunătăți textura și aspectul general al pielii, inclusiv a pielii cu aspect tern, pori dilatați sau aspect neuniform. Aceasta contribuie la uniformizarea tonusului și texturii pielii, oferind un aspect mai tânăr și mai sănătos.
 • Tratamente corporale: Radiofrecvența fractionată EndyMed poate fi folosită și pentru a trata diferite probleme ale pielii de pe corp, cum ar fi vergeturile sau pielea lăsată, în zone precum abdomenul, coapsele, brațele sau gluteii.

Care sunt beneficiile radiofrecventei fractionare EndyMed?

Radiofrecvența fractionată EndyMed oferă mai multe beneficii pentru piele. Iată câteva dintre principalele beneficii ale acestei proceduri:

 • Întinerirea pielii: Radiofrecvența fractionată stimulează producția de colagen nou în piele, ceea ce ajută la reducerea ridurilor și liniilor fine. Aceasta duce la o piele mai fermă, mai elastică și mai tânără în aspect.
 • Strângerea pielii: Procedura ajută la strângerea pielii lăsate și la îmbunătățirea fermității acesteia. Căldura indusă de undele radio contribuie la contractarea fibrelor de colagen existente și la stimularea producției de colagen nou, astfel încât pielea să devină mai fermă și mai tonifiată.
 • Îmbunătățirea texturii pielii: Radiofrecvența fractionată EndyMed contribuie la uniformizarea tonusului și texturii pielii. Aceasta poate reduce aspectul porilor dilatați, al cicatricilor acneice și al altor imperfecțiuni ale pielii, obținându-se o piele mai netedă și mai uniformă.
 • Rezultate vizibile cu mai puține efecte secundare: Tehnologia fractionată a undelor radio utilizată de EndyMed permite o distribuție precisă a căldurii și o protecție mai bună a suprafeței pielii. Aceasta reduce riscul de leziuni cutanate și efecte secundare nedorite, comparativ cu alte proceduri de radiofrecvență mai invazive.
 • Timp de recuperare scurt: Radiofrecvența fractionată EndyMed este o procedură non-invazivă, care nu necesită timp de recuperare semnificativ. Pacienții pot reveni rapid la activitățile lor obișnuite după tratament, fără a fi nevoie de perioade lungi de recuperare.
 • Personalizare și adaptabilitate: Dispozitivele EndyMed sunt concepute pentru a permite ajustarea și adaptarea parametrilor de tratament în funcție de nevoile și obiectivele individuale ale pacientului. Acest lucru permite personalizarea tratamentului pentru a obține cele mai bune rezultate posibile.

Contraindicatii radiofrecventei fractionare EndyMed

Există câteva contraindicații pentru utilizarea radiofrecvenței fractionate EndyMed. Este important să discuți cu medicul tău sau cu un specialist în dermatologie pentru a evalua situația ta specifică. În general, iată câteva contraindicații comune pentru radiofrecvența fractionată EndyMed:

 • Femei însărcinate sau care alăptează: Siguranța utilizării radiofrecvenței fractionate EndyMed în timpul sarcinii sau alăptării nu a fost încă stabilită, așadar, acestea sunt contraindicații.
 • Boli de piele active sau inflamații: Dacă ai o afecțiune activă a pielii, cum ar fi eczema, dermatita sau psoriazisul în zona de tratament, ar putea fi necesar să aștepți până când aceasta se vindecă complet înainte de a efectua procedura.
 • Infecții cutanate: Dacă ai o infecție cutanată activă în zona de tratament, este indicat să aștepți până când infecția se vindecă înainte de a efectua radiofrecvența fractionată EndyMed.
 • Implanturi sau dispozitive medicale: Dacă ai implanturi sau dispozitive medicale în zona de tratament, cum ar fi implanturi mamare sau pacemaker, este important să discuți cu medicul tău pentru a determina dacă procedura este sigură pentru tine.
 • Tendință la cicatrizare anormală: Dacă ai o tendință la cicatrizare anormală, cum ar fi formarea excesivă de țesut cicatricial sau cheloizi, este posibil să nu fii un candidat potrivit pentru radiofrecvența fractionată EndyMed.
 • Prezența unor afecțiuni medicale: Există anumite afecțiuni medicale, cum ar fi tulburările de coagulare sau boli autoimune, care pot reprezenta contraindicații pentru utilizarea radiofrecvenței fractionate EndyMed. Este important să discuți cu medicul tău despre orice afecțiuni medicale preexistente pe care le ai.

Acestea sunt doar câteva contraindicații generale, iar recomandările pot varia în funcție de cazul individual.

Galerie Before&After

Centrul Medical Euromed
Str. Parintele Galeriu, nr. 6C
Bucuresti , Romania

021 211 96 60 / 0723 286 269

Copyright || All Rights Reserved.

Subscribe for the updates!