Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Reconstructia Lobului Urechii

Cele mai frecvente probleme estetice la nivelul lobului urechii sunt legate de utilizarea cerceilor.

 • Traumatisme sau accidente: Pot apărea situații accidentale în care cerceii sunt smulși sau se agață de lobul urechii, cauzând răniri și leziuni la nivelul acestuia.
 • Urechi întinse sau rupte: Unele persoane pot experimenta dilatarea sau ruperea găurilor în lobul urechii în urma purtării cerceilor foarte grei sau a purtării lor timp îndelungat. Acest lucru poate determina lărgirea excesivă sau chiar tăierea lobului urechii.

Pentru refacerea lobului urechii, se efectuează o intervenție chirurgicală care implică anestezie locală și reconstrucția lobului urechii pentru a-i reda forma și dimensiunea apropiată de cea a lobului urechii intact. În general, se utilizează o cremă anestezică timp de 15 minute pentru a ameliora disconfortul, iar apoi se injectează lidocaină local pentru a asigura o anestezie eficientă. În timpul intervenției, pacientul nu va simți durere, dar va putea percepe manipularea fizică.

Durata intervenției poate varia în funcție de complexitatea cazului, dar în majoritatea situațiilor, aceasta durează aproximativ 30-60 de minute.

Intervenția chirurgicală pentru refacerea lobului urechii implică următoarele aspecte:

 1. Anestezie locală: Pentru a asigura confortul pacientului, se utilizează o cremă anestezică timp de aproximativ 15 minute în zona lobului urechii. Aceasta ajută la ameliorarea senzației de disconfort și pregătește zona pentru administrarea anesteziei locale.
 2. Injectarea lidocainei: După aplicarea cremei anestezice, se injectează lidocaină la nivel local în zona lobului urechii. Lidocaina este un anestezic local care blochează transmiterea semnalelor de durere către creier. Astfel, zona lobului urechii devine amorțită, iar pacientul nu va simți durere în timpul intervenției. Cu toate acestea, pacientul poate resimți presiune sau manipulare fizică în timpul procedurii.
 3. Durata intervenției: Timpul necesar pentru efectuarea intervenției chirurgicale poate varia în funcție de complexitatea cazului și de gradul de reconstrucție necesar. În general, durata intervenției pentru refacerea lobului urechii este estimată la aproximativ 30-60 de minute. Este important de menționat că acesta este doar un interval de timp aproximativ și poate varia în funcție de fiecare situație în parte.

Iată câteva recomandări post-procedură pentru refacerea lobului urechii:

 • Conservarea găurii în ureche: Dacă se dorește păstrarea găurii în ureche, se recomandă purtarea unui cercel special, care nu este foarte greu și care trebuie curățat zilnic. Este important să urmați instrucțiunile medicului cu privire la îngrijirea adecvată a găurii pentru a preveni complicațiile și infecțiile.
 • Re-piercingul: În unele cazuri, gaura din ureche poate fi desființată și se poate realiza un re-piercing după un interval de timp, de obicei 8-10 săptămâni. Această decizie trebuie luată împreună cu medicul, în funcție de situația specifică.
 • Riscuri și complicații: Ca orice intervenție chirurgicală, există anumite riscuri asociate, cum ar fi sângerarea, echimozele, formarea de cicatrice sau infecția. Este important să urmați instrucțiunile medicului pentru a minimiza riscurile și pentru a preveni complicațiile.
 • Tratarea cheloidului: În cazul în care există cheloid (o formă excesivă de cicatrice) care afectează urechea sau lobul urechii, această intervenție chirurgicală poate fi utilizată și pentru tratarea sa. Pot fi necesare proceduri suplimentare, cum ar fi injectarea de cortizon și utilizarea de plasturi speciali.
 • Primele ore și perioada de recuperare: În primele ore după intervenție, urechea poate fi ușor umflată și roșie, iar suturile vor fi vizibile la locul inciziei. De obicei, urechea va fi bandajată, iar bandajul va trebui schimbat zilnic, împreună cu o igienă locală minimă pentru a preveni infecțiile. Firele de sutură vor fi eliminate într-un interval de 7-10 zile.
 • Fumatul și expunerea la apă: Se recomandă reducerea sau evitarea fumatului, deoarece acesta poate afecta circulația locală și procesul de vindecare. De asemenea, trebuie evitată imersia în apă și expunerea la aburi pentru o perioadă de timp, conform indicațiilor medicului.
 • Revenirea la activitatea postoperatorie: De obicei, persoana care a efectuat procedura poate reveni la activitățile obișnuite în aceeași zi. Cu toate acestea, este important să discutați cu medicul în privința acestui aspect, deoarece fiecare caz poate avea particularități individuale.

Centrul Medical Euromed
Str. Parintele Galeriu, nr. 6C
Bucuresti , Romania

021 211 96 60 / 0723 286 269

Copyright || All Rights Reserved.

Subscribe for the updates!