Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Liftingul facial lichid prin tehnici avansate de injectare: Codurile MD

Codurile MD reprezintă tehnici standardizate de injectare în puncte cheie ale feței, cu scopul de a rejuvena. Acestea au fost dezvoltate de chirurgul plastic Mauricio de Maio și au fost acceptate la nivel global ca standarde de aur în domeniul injectărilor faciale.

Aceste coduri au revoluționat modul în care tratamentele cu fillere și toxina botulinică erau percepute. Atunci când se aplică aceste tehnici, accentul nu se pune pe anumite zone faciale sau riduri specifice, ci abordează întreaga față ca un întreg.

Plecând de la conceptul de “lift în opt puncte”, dr. Mauricio de Maio a contribuit la atribuirea numerelor și cifrelor fiecărei zone faciale, astfel încât medicii din întreaga lume au reușit să folosească un limbaj comun în ceea ce privește injectările. De exemplu, pentru a contura și ridica pomeții, medicii specialiști vor injecta 0,1 ml de Juvederm Voluma, un produs din gama Vycross, deasupra arcului zigomatic în punctele Ck1, Ck2, Ck3 (C = cheek).

Codurile MD includ și identificarea atributelor emoționale care se observă pe chipurile pacienților, dar care nu transmit cu adevărat ceea ce simt aceștia. Astfel, o față poate părea supărată atunci când colțurile gurii sunt lăsate, tristă sau chiar nervoasă când ridurile dintre sprâncene sunt evidente. Identificarea acestor elemente negative și injectarea corectă, folosind codurile MD, a toxinei botulinice sau a acidului hialuronic, modifică aceste atribute în unele pozitive (o față “mai veselă”, “mai odihnită”, “mai atrăgătoare”).Cum se realizează procedura?

O ședință de injectare poate dura între 1 și 2 ore în cel mai lung caz și nu este dureroasă, iar rezultatele estetice sunt vizibile imediat după injectare. Este un tratament ușor, deoarece nu necesită perioade de repaus, astfel încât pacienții își pot relua activitățile zilnice imediat după procedură. Tehnica de injectare se realizează cu ajutorul unei canule atraumatice, ceea ce conferă un tratament mult mai confortabil, cu un risc minim de apariție a vânătăilor sau altor efecte secundare, o perioadă minimă de recuperare și un rezultat natural. Durata efectului tratamentului de umplere depinde de vârstă, cantitatea de acid hialuronic injectat și calitatea pielii. Frecvența injectărilor se stabilește luând în considerare caracteristicile fiecărei paciente

Cum se realizeaza procedura


Durata unei sesiuni de injectare poate varia între 1 și 2 ore, fără a fi o procedură dureroasă. Rezultatele estetice devin vizibile imediat după injectare. Aceasta este o formă de tratament care nu necesită perioade de repaus, astfel încât pacienții pot reveni la activitățile lor zilnice imediat după procedură. Utilizarea unei tehnici de injectare cu canulă atraumatică asigură un tratament mult mai confortabil, cu un risc minim de apariție a vânătăilor sau a altor efecte secundare. Timpul de recuperare este minim, iar rezultatul este unul natural. Durata efectului tratamentului de umplere depinde de vârstă, cantitatea de acid hialuronic injectat și calitatea pielii. Frecvența injectărilor este stabilită în funcție de caracteristicile fiecărei paciente.

Durata unei ședințe poate varia între 1 și 2 ore, fără a cauza disconfort major, iar rezultatele estetice devin vizibile imediat după injectare.

Utilizarea tehnicii de injectare cu canulă atraumatică asigură un tratament mai confortabil pentru pacient.

Frecvența injectărilor este stabilită luând în considerare particularitățile fiecărei paciente.

Galerie Foto „Before-After”

Principalele reactii adverse

După intervenție, zona poate prezenta o ușoară roșeață și inflamație. În rare cazuri, poate apărea o ușoară asimetrie între pomeți, însă aceasta dispare în maximum 7 zile.

Durata efectului tratamentului

Intervalul de timp pentru administrarea injectărilor este determinat luând în considerare particularitățile individuale ale fiecărei paciente. Perioada medie în care acidul hialuronic persistă în mod vizibil în zona feței variază între 6 luni și 1 an, însă poate diferi în funcție de obiceiurile și caracteristicile de viață ale pacientului.

Centrul Medical Euromed
Str. Parintele Galeriu, nr. 6C
Bucuresti , Romania

021 211 96 60 / 0723 286 269

Copyright || All Rights Reserved.

Subscribe for the updates!