Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ce presupune procedura de corecție a cearcănelor cu acid hialuronic? 

Procedura de corecție a cearcănelor cu acid hialuronic implică utilizarea unui gel foarte fluid, îmbogățit cu aminoacizi, antioxidanți, minerale și vitamine. Această substanță poate fi introdusă în zona de sub ochi într-o cantitate redusă pentru a corecta cearcănele într-un mod cât mai natural.

Cum se desfășoară procedura?

Procedura este recomandată persoanelor care prezintă lipsă de volum în zona de sub ochi, împreună cu o ușoară modificare a pigmentării. Această intervenție nu este dureroasă deoarece se realizează cu o canulă atraumatică.

Procedura începe cu o mică înțepătură în zona obrazului, iar canula este introdusă în șanțul lacrimal, la un nivel subperiostal (adânc), și se eliberează treptat pe măsură ce canula este retrasă. Injectarea se efectuează în profunzime, astfel încât produsul să nu migreze și să nu fie vizibil prin piele. Efectele tratamentului vor fi vizibile imediat.

Se va observa o reducere a cearcănelor, pielea va deveni mai luminoasă, iar umbrele de pe pleoapa inferioară vor fi diminuate. Rezultatul final va fi o aparență naturală. Acidul hialuronic are o persistență de lungă durată în această zonă, însă, de obicei, este necesară o mică retușare la șase luni după prima injectare.

Care sunt principalele reacții adverse?

Cele mai frecvente reacții adverse includ senzația de disconfort în timpul și după injectare, eritem (roșeață) la locul injectării (care dispare în 2-3 zile), prurit (mâncărime), edem (umflături), vânătăi, inflamație la locul injectării.

Toate aceste reacții se remit de obicei spontan în câteva zile după injectare. Utilizarea canulei atraumatice minimizează riscul de vânătăi.

În cazul anumitor persoane care au probleme cu edemele în zona pleoapelor, acidul hialuronic poate forma pungi, iar în acest caz poate fi necesară dizolvarea lor cu hialuronidază.

Galerie Before&After

Ce recomandări trebuie urmate după injectare?

  •  În prima noapte după tratament, vă sugerăm să dormiți pe spate și să evitați masajul sau orice traumatism în zona ochilor.
  • Evitați expunerea la soare, solar, sauna și temperaturi foarte scăzute, precum și efortul fizic (activități sportive) timp de o săptămână după procedură.
  • În ziua tratamentului, evitați băuturile și alimentele fierbinți. Nu fumați și nu consumați alcool în primele 72 de ore. Nu aplicați machiaj pe zona tratată timp de 24 de ore.
  • Evitați alte proceduri estetice sau stomatologice în următoarele 14 zile. Este recomandat să evitați călătoriile cu avionul în primele 2 zile după injectare.
  • Dacă aveți reacții inflamatorii persistente timp de mai mult de 7 zile sau apare orice reacție adversă, trebuie să raportați acest lucru medicului.

Centrul Medical Euromed
Str. Parintele Galeriu, nr. 6C
Bucuresti , Romania

021 211 96 60 / 0723 286 269

Copyright || All Rights Reserved.

Subscribe for the updates!