Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ce înseamnă procedura de umplere a santurilor nazolabiale (nazogeniene)?

Santurile nazolabiale sunt cutele care se formează între obraz, aripa nazală și buze. Acestea sunt parțial rezultatul îmbătrânirii pielii și a reducerii texturii acesteia, precum și coborârii structurii musculo-grasoase a obrazului de la pomeți spre gură. Agentul de umplere cel mai frecvent utilizat în această procedură este acidul hialuronic. Injectarea acidului hialuronic în această zonă aduce hidratare și restabilește volumul, dar în timp creează și o consistență mai ridicată, care împiedică coborârea obrazului.

Cum se desfășoară procedura?

Acidul hialuronic este distribuit uniform în zona injectată, păstrând astfel aspectul natural al zâmbetului. Procedura este nedureroasă, deoarece se efectuează sub anestezie locală cu cremă. Tratamentul poate fi realizat folosind un ac sau o canulă atraumatică, iar avantajul canulei constă în riscul minim de apariție a vânătăilor. Rezultatele sunt vizibile imediat după injectare, iar riscul de reacții adverse este minim.

Ce efecte secundare principale pot apărea? 


Cele mai comune efecte secundare includ senzația de disconfort în timpul și după injectare, roșeață la locul injectării (care se estompează în 2-3 zile), mâncărime, umflături, vânătăi, inflamație la locul injectării, însă toate acestea se vindecă de la sine în câteva zile după injectare. Utilizarea unei canule atraumatice minimizează riscul de vânătăi. Rezultatul final va fi vizibil în decurs de 7-10 zile.

Galerie Before&After

Ce măsuri trebuie luate după injectare?

  •  În prima noapte după tratament, se recomandă să dormiți pe spate.
  • Evitați expunerea la soare, solar, saună și temperaturi extreme, precum și efortul fizic (activități sportive) timp de o săptămână după procedură.
  • Nu consumați băuturi sau alimente fierbinți în ziua procedurii.
  • Nu fumați și nu consumați alcool în primele 72 de ore.
  • Nu aplicați machiaj în zona tratată timp de 24 de ore.
  • Evitați alte proceduri estetice sau stomatologice în următoarele 14 zile. Se recomandă să evitați călătoriile cu avionul în primele 2 zile după injectare.

Care este durata efectului? 

De obicei, efectul acidului hialuronic durează în medie 6 luni.

Centrul Medical Euromed
Str. Parintele Galeriu, nr. 6C
Bucuresti , Romania

021 211 96 60 / 0723 286 269

Copyright || All Rights Reserved.

Subscribe for the updates!