DSC_0348

Pediatria este o ramura a medicinei care se ocupa de bolile copilului, de la nastere si pana la pubertate (inclusiv). Spre deosebire de alte specialitati medicale, pediatria nu se ocupa de o boala (ca de exemplu fiziologia) sau de un aparat sau sistem (ca de exemplu cardiologia), ci de patologia unei perioade foarte intinse (si in multe privinte decisiva) din viata individului.

Caracterul esential al varstei, ce constituie preocuparea pediatriei, este procesul de crestere, care are doua laturi fundamentale: acumularea de masa organica si diferentierea, adica modificarea formei si structurii diferitelor tesuturi si organe.

Justificarea pediatriei ca specialitate deriva din aceea ca organismul in crestere are unele particularitati care trebuie cunoscute pentru a se putea preveni sau trata abaterile de la normal si bolile care survin in timpul procesului de crestere.
Pediatria s-a constituit ca disciplina medicala separata in secolul al XlX-lea.

Pana la 1 900, situatia medicala a copilului era foarte grea. De
exemplu, pana in acea vreme, doar sugarii nascuti la termen si hraniti la san aveau sanse mai mari de supravietuire; sugarii imaturi si cei alimentati artificial erau aproape condamnati.

La Centrul Medical Euromed o sa gasiti un cabinet primitor si un medic care isi face meseria din placere . Santatea copilului dvs. este o prioritate pentru noi !

Lista servicii

    – Consultatie medic primar

    – Consultatie pediatrie pentru eliberare aviz intrare in colectivitate

    – Consultatie profesor