• Elle A INCERCAT – Elimina punctele albe

  Elle A INCERCAT – Elimina punctele albe

  Punctele albe din jurul ochilor nu constituie o afecţiune propriu- zisă, dar din punct de vedere estetic, ne mănîncă zilele. cum poţi scăpa de ele fără consecinţe?           

                                                                                             Articol redactat de Lavinia Gogu

   

   

  Grăsime. E doar un cuvînt, nu? Dar vai, cîtă groază şi cît zbucium rute în urma retenţiei de sebum mixturile de plante, care sînt provoacă! O detestăm în jurul taliei, o ocolim în alimentaţie şi o jelim cînd nu ne mai rotunjeşte ovalul feţei. Dar mai sînt şi alte moduri prin care ne poate tortura: se poate ivi în jurul ochilor sub forma unor puncte albe, complet inestetice, a căror prezenţă poate fi mascată temeinic cu fond de ten şi pudră… şi tot degeaba.

  Pentru că lucrez în domeniul frumuseţii, multe persoane m-au întrebat ce ar putea să facă pentru a scăpa de ele, însă trebuie să recunosc că nu am fost foarte preocupată de subiect pînă ce nu mi-a apărut şi mie un astfel de punct alb pe o pleoapă. Atunci am sunat-o în grabă pe Flori Şandru, un medic dermatolog care mi-a dezvăluit foarte multe lucruri despre piele de-a lungul vremii.

   

  Specialistul mi-a povestit  punctele albe, numite şi xantelasmă, nu reprezintă o afecţiune în sineci o manifestare a unor dereglări ale organismului, cauza principala a declanşării lor fiind nivelul crescut al colesterolului (OK, recunosc, nu prea am evitat grăsimea din mîncare). Altă afecţiunedermatologică care constă în nişte mici chisturi apărute în urmă retentiei de sebum sau a dereglărilor, dar care poate fi cauzată şi de aplicarea unor creme prea grase sau de blocarea porilor cu machiaj.

  Aşa  m-am programat la o şedinţa cu laserul CO2 pentru a extermina punctul ingrat, dar şi pentru a află cele mai bune soluţii ştiu ce  recomand dată viitoare când sînt întrebată. „Punctele de grăsime sînt frecvente la femei şi apar de obicei pe una sau pe ambele pleoape. Dacă nu se iau măsuri , ele se pot înmulţi pe toată suprafaţă pleoapei, iar momentan nu există creme pentru această problema , laserul fiind cea mai bună soluţieMulte femei apeleazăla cosmiticiana sau încearcă  le îndepărteze singure, cu acul , dar pielea pleoapei are numai 0,2 milimetri grosime, aşa  o manevră de acest gen poate fi riscantă„, îmi explică Flori, menţionând  a auzit şi de alte remedii la care se recurge, precum oţetul sau mixturile de plante , care sunt ineficienteşi periculoase cînd vine vorba de zona ochilor.

  După explicaţiile aferente şi diagnosticul dermatologic, medicul a dezinfectat ploapa vizată, apoi cu un simplu impuls al laserului cu lumina roşie ( care făcea  cred   ţinteşte vreun lunetist) punctul alb de grăsime a fost exterminat fără preludiu – totul s-a întâmplat mult mai repede   pot  îngrijorez de durere. Am fost încîntată  am scăpat aşa uşor şi deja îmi simţeam tenul mai light, adică fără grăsime , când Flori îmi remarcă niştealuniţe transparente pe gît. ” Pot  tratez şi papiloamele astea transparente din jurul lănţişorului cu acelaşi laser. Nu sînt periculoase , dar se pot înmulţi şi nu sînt deloc estetice” , mi-a recomandat medicul în timp ce lamentăm  drumul spre perfecţiune e atît de lung… Dar merită încercat !

  Leave a reply →
 • Posted by amira on martie 17, 2018, 1:14 pm

  buna sunt intetesata de scoaterea unor puncte dr grasime din jurul ochiului daca este posibil si ce pret multumesc anticipat

  Reply →
 • Posted by Ramona on iulie 31, 2018, 6:16 pm

  Bună am câteva puncte de grasime albe pe fata și vreau enorm de mult sa scap de ele ce pot sa fac un dermatolog Bun în mures .

  Reply →

Leave a reply

Cancel reply

Photostream